Seoul

Seoul matkailu

Seoul on vierailemisen arvoinen

Aika ajoin matkaajan sisuksiin syttyy tunne ettei kiikareiden kantamattomissa ollut kohde saisi vielä näkyä. Tällainen paranormaali kokemus kaappasi valtaansa Korean koneen lentopetroolin loppuessa Incheonin kentälle. Korean Airwaysin lepolasset olisivat pitäneet sylissään vielä useita tunteja viihdekeskuksen suoltaessa amerikkalaista hapatusta ripsien välistä takaraivoon. Harvemmin vastaan on tullut näin viihtyisiä lentoja, ja kun ottaa huomioon että lento kesti vain nelisen tuntia, oli suorastaan satumaista että turistiluokkalaista hellittiin paremmin kuin Finniairin käsivarsilla uinuvaa pukumiestä.

Selätettyäni Incheonin ja saatuani Seoulin otteeseeni saatoin todeta Taiwanin kaltaisen koreuden jatkuvan. Seoul on siisti olematta kastroidun tylsä tai ponneton. Mukava yllätys oli myöskin ettei Seoulin Korealaiset olleet Kopealaisia, ja jokunen vastaantulevakin uskaltautui sanailemaan Suomalaiseksi tietämättömän kanssa.

Miljoonakaupungiksi Seoul on mukavan väljä ja rauhallinen, ja oppittuaan lukemaan spagettiannokselta näyttävää metrokarttaa, kuljettaa metallimyyrä uteliaita varpaita ympäri kaupungin lakeuksia nopeasti ja edullisesti. Tämä onkin tarpeen, sillä kaupungin helmat leviävät niin laajalle, etteivät edes temppelien rappusilla treenatut takalistolihakset jaksa kuljettaa turismoa sen äärille.

Vaikka Seoul onkin moderni, on sen kaduille kätketty myös paljon historiaa. Muurien takaa voi löytää ruhtinaallisten asumuksia, sekä vanhuuden väsyttämiä rakennuksia jotka ovat kuin suoraan lapsuudessa nähdyistä Ninja-elokuvista. Vaikka pölyä yskivälle tarjotaan rohdoksi museoita, saa Seoulissa sen elävyys sekaisin. Kadut sykkivät kulkijoiden askelista, mainosvalojen heijastuessa neitojen värillisistä piilolinsseistä. Metrot keinuvat raskaasti juopuneiden pukumiesten tahdissa, ja opiskelijat hippaavat viimeisimpien Korea kappaleiden rytmissä.

Eräässä muutamassa muussakin Aasian maassa tullut ilmiö, tukkajumaluus, on Seoulissa ehkä korostuneempi kuin muualla. Tukkajumalat, nämä hiuksiaan sukivat turhamaiset nuoret miehet peilailevat itseään jokaisesta heijastavasta pinnasta, ja julkisten vessojen ainoa ruuhkainen paikka on peilin edusta. Välillä mieleen hiipikin kysymys löytyykö koko Korean maasta machoja miehiä laisinkaan, vai onko neitimäisyys neitojen(kin) mieleen.

Seoul oli varsin mielenkiintoinen kokemus, ja Taipein jälkeen mukava piristysruiske ennen Cebulandiaan palaamista. Seoul on hyvä esimerkki siitä ettei hyvinkäyttäytyvien kansoittama siisti ja moderni tyyssija tarvitse olla tylsä, vaan siellä voi myös elää ja iloita.

Statistiikkaa:
Päiviä: 6
Seoulin syövereihin upposi: 410€ (~68€/vrk, joten hotellikuluista putsattu käyttöraha on ~46€/vrk)
Komero kujalla: ~22€/yö (Siisti hotellihuone)
Ruoka: Alkaen 4€
Maltainen minimarketissa ~1€ (iso) ja jumputuksessa ~3€
Metro: Yleensä 0,7€