Foam Roller pitää kovemmankin matkailijan paikat kunnossa

Kuten varmasti tiedät, niin matkailu vaatii monesti tuntien istumista erilaisissa kulkuneuvoissa. Siinä samalla tulee nukuttua melko huonoissa asennoista ja väistämättäkin siinä menee paikat jumiin. Olenkin löytänyt itselleni oivat avun tähän ongelmaan ja sen avun nimi on foam roller. Kyseessä on pienhkö putkirulla, jonka avulla omien lihasten hierominen onnistuu paikassa kuin paikassa. En oikeastaan tiedä miten selkäni edes pysyi hengissä ennen tämän rullan löytämistä. Itselläni on käytössä lyhyt noin 45cm foam rolleri, joka sujahtaa melko vaivattomasti omaan rinkkaani matkalle lähtiessä. Foam rolleria on olemassa myös pidempi 90cm malli, jonka avulla lihasten huolto kieltämättä onnistuu entistäkin paremmin mutta rullan koko saattaa tuottaa ongelmia matkustellessa. Itse olen pärjänyt tällä lyhyemmällä mallilla, mutta jos rinkassasi riittää tilaa, niin suosittelen ostamaan pidemmän mallin.

Foam rollerin käyttö on erittäin helppoa ja sitä voikin käyttää lähes paikassa kuin paikassa, mistä vain löytyy tasainen alusta jonka avulla rullaaminen on mahdollista. Foam roller joka tunnetaan myös nimellä pilatesrulla toimii oman painoin avulla. Eli sinun tulee ainoastaan asettua rullan päälle ja aloittaa rullailu säätelemällä hieronnan voimakkuutta oman painosi avulla. Rullan käyttö on hieman vaikeata kuvailla vain sanoin, joten lisään alpuolelle sitä havainnoitsevan videon. Lisäkis suosittelen tustustumaan www.foamrolleri.fi sivustoon, jonka avulla löytyy lähes kaikki tarvittava tieto foam rollein hankkimiseen.

Foam rollereita löytyy myös nykyään monilta kuntosaleilta, joten matkaillessa voi myös yrittää etsiä sellaista kuntosaleilta, mikäli ei omaa rullaa omista. Voin kuitenkin varauksetta suositella oman rullan hankkimista, sillä tällä tavalla se on koko ajan mukana missä ikinä liikutkaan. Henkilökohtaisesti foam roller on auttanut minua pysymään paljon vetreämpänä ja pitkän matkan jälkeen onkin oikein mukavaa pitää pieni foam roller jumppa ja tuntea kuinka lihakset vapautuvat turhasta jännityksestä. Mielestäni pilatesrulla sopiikin ihan kakille matkaajille ja sen avut huomaat jo lyhyemmilläkin matkoilla.

Tässä olikin tämän päivän vinkki, miten tehdä matkailusta entistäkin mukavempaa omalle keholle. Itse olen viime aikoina keskitynyt erityisesti miettimään miten matkaillessa voi pitää myös hyvää huolta omasta kehosta. Mikäli sinulla on jotain vinkkejä kehonhuoltoon matkailussa, niin kommentoi niitä tähän alle.