Tallinnaan!

Tallinnassa viihtyy

Tänään lähdetään Tallinnaan

 

Aliarvostettu Tallinna

Tänään olisi aika taas lähteä seilaamaan laivalla Tallinnaan. Tallinna onkin mukava paikka vierailla säännöllisesti ja vaikkei sieltä ihan samanlaista loman tunnetta saa kuin esimerkiksi Thaimaasta tai Indonesiasta, niin kyllä Tallinnassakin saa loma fiiliksen päälle. Tallinna tunnetaan monesti vain Alkoa edullisempana vaihtoehtona ja itse kaupunki jää kokonaan tuntematta. Tämä on sääli, sillä Tallinnalla on paljon muutakin tarjottaa kuin halpa viina. Kaupunki on täynnä mielenkiintoista historiaa ja sel kaduilla tallustellessa voi lähes tulkoon tuntea keski-ajan kolkon ja eksoottisen fiiliksen. Tästä syystä suosittelenkin, että moni tutustuisi Tallinnaan paljon läpikotoisemmin kuin mitä meillä monella on tapana. Tallinnaan pääsee edullisesti ja matkan voi varata helposti monesta eri paikasta. Itse olen viimeaikoina tykästynyt tallinnamatkat.fi sivustoon, josta löytyy tarjouksia useammalta tarjoajalta.

Tallinna lasten kanssa

Jos olet Tallinnassa lasten kanssa, ei sinulla ole syytä huoleen että aika kävisi lapsillasi pitkäksi.. Tallinnasta löytyy jos jonkinlaista tekemistä ja aktiviteettia myös lapsiperheille ja lapset yleensä viihtyvätkin mainiosti tässä hienossa kaupungissa.

Eläintarha

Lapset rakastavat eläimiä ja mikä olisikaan mieluisampaa tekemistä Tallinnassa lasten kanssa, kuin vierailu Tallinnan eläintarhaan. Paldinskin maantien varressa sijaitseva noin 400 eläinlajia käsittävä tarha on avoinna ympäri vuoden ja sieltä löytyy takuulla näkemisen arvoisia ja harvinaisiakin eläimiä joita voit lastesi kanssa ihastella. Pääsymaksu aikuisilta on noin 5 euroa ja lapsilta puolet siitä.

 

Mikroautot

Jos lapsiasi kiinnostaa mikroautoilu, voi hyvä idea olla viettää muutama tunti moottoriurheilua harrastamalla. Kuten eläintarhakin, löytyy myös mikroautorata Paldinskin maantien varrelta, osoitteesta; Paldinski Maantee 229a. Täällä lapsesi voivat kokeilla mikroautoja huomattavasti halvemmilla hinnoilla kuin mitä vastaavasta lystistä joutuu Suomessa maksamaan.

 

Lastenmuseo

Kalamajan kaupunginosassa lähellä kaupungin keskustaa ja vanhaa kaupunkia sijaitsee lastenmuseo jossa lapset voivat ihastella leluja eri vuosikymmeniltä. Vaikka museot eivät yleensä olekaan se kaikkein mieluisin paikka lapsille, viihtyvät lapset yleensä tässä museossa erinomaisesti! Museo on myös hyvin ilmastoitu, joten kesähelteilläkin se on erinomainen paikka vilvoitella samalla kun voitte ihailla lelujen historiaa.

 

Yöelämä Tallinnassa

Tallinnan yöelämää pidetään yhtenä Baltian vilkkaimmista ja Tallinnan yökerhot ja baarit ovat pullollaan juhlijoita etenkin viikonloppuisin. kesäisin löydät menoa ja vilskettä Tallinnan klubeilta myös viikkoiltoina.

Tallinnan Pubit

Vanhasta kaupungista löydät pubeja jokaiseen lähtöön ja vanha kaupunki onkin se paikka josta yö Tallinnan humussa yleensä polkaistaan käyntiin. Pubit ovat hyvin brittityylisiä ja niistä löydät erittäin mainiot valikoimat eri olutmerkkejä kohtuuhintaan.

Yökerhot

Jos pidät tanssimisesta tai sitten vain juhlimisesta ylipäänsä, Tallinnan yökerhoista löydät varmastikin sen mieluisan paikan jossa viettää iltaa pikkutunneille asti. Drinkit ja muut juomat yökerhoissa ovat hieman halvempia kuin esim. Helsingin yökerhoissa, mutta mitään erityisen halpoja ne eivät kuitenkaan ole.

Suosituimpiin yökerho/klubeihin on yleensä sisäänpääsymaksu, joka on yleensä vastaava mitä Suomessakin joutuu maksamaan. Jonoja Tallinnalaisiin yökerhoihin ei kovin paljoa ole, kiitos ripeän toiminnan narikassa.

Turvallisuus Tallinnan Yöelämässä

Vaikka vastaavia ongelmia kuin  itä esim. Riikassa on esiintyy Tallinnassa melko vähän, on sinun silti hyvä olla varuillasi. Paras tapa välttää ongelmat on aina maksaa käteisellä rahalla luottokortin sijaan sekä olla menemättä hämärämaineisiin yökerhoihin.